Leefstijl

De leefstijllessen zijn erop gericht om kinderen vaardigheden te leren die in de samenleving onmisbaar zijn.

Denk bijvoorbeeld aan samen spelen, samenwerken, praten en luisteren, rekening houden met elkaar, gevoelens uiten, omgaan met verschillen, conflicten oplossen, opkomen voor jezelf en doordachte beslissingen nemen.

Het leefstijl programma is opgebouwd uit de volgende zes thema’s

Thema 1: De groep? Dat zijn wij!

Thema 2: Praten en luisteren.

Thema 3: Ken je dat gevoel?

Thema 4: Ik vertrouw op mij!

Thema 5: Allemaal anders, iedereen gelijk.

Thema 6: Lekker gezond.

Ieder thema bestaat uit vier lessen. Alle groepen werken tegelijkertijd aan hetzelfde thema, waarbij in ieder leerjaar uiteraard andere accenten worden gelegd. Geen enkele leefstijl les is hetzelfde. De kinderen doen samen spelletjes, luisterne naar verhalen, spelen toneel, plakken en knippen en bespreken onderwerpen in groepjes of met de hele klas.

Meld pesten

Elke school van Noventa heeft op haar website een meldknop voor Pesten. Dat doen we omdat een veilige sfeer op onze scholen belangrijk vinden en daarom nemen we de aanpak van pesten zeer serieus.

Wij willen dat iedereen pesten gemakkelijk bij ons kan melden. Wij kunnen er dan wat aan doen.
Je mag pesten anoniem melden maar liever hebben wij dat je dat met je eigen naam doet, want dan is het gemakkelijker om het probleem aan te pakken.

Wij nemen het melden van situaties waarin gepest wordt via de meldknop serieus. Jullie ook?!
De meldingen komen bij de directeur van de basisschool binnen, na een melding wordt er binnen drie werkdagen gereageerd.
Meer informatie over veiligheid op school, pesten, pestprotocollen en dergelijke is te vinden in het veiligheidsplan. Deze is ter inzage op school. Het vernieuwde veiligheidsplan komt binnenkort op de website van de school.